Zorg

Bekijk onze oplossingen voor de zorg 

Voor elke zorginstantie een
geschikte oplossing

Oplossingen voor sleutelbeheer, toegangscontrole en persoonlijke eigendommen

Sleutelkluizen zijn een veel gekozen oplossing in de thuiszorg om zorgmedewerkers en mantelzorgers toegang te verlenen tot de woning van de cliënt wanneer deze zelf niet (goed) in staat is de deur te openen. Door de sleutel beschikbaar te maken in een sleutelkluis met code op de gevel, hoeft er geen centraal sleutelbeheer te worden geregeld en kan er ten alle tijden bij de cliënt toegang worden verschaft.

17990439812

Er worden jaarlijks veel inbraken gepleegd door het openbreken van onveilige sleutelkastjes, waardoor inbrekers onbelemmerd toegang hebben tot de woning. Politiekorpsen waarschuwden bewoners, maar tegelijkertijd waren zij afhankelijk van thuis- of mantelzorgers die de woning wel binnen moest kunnen, Daarom zijn er steeds betere oplossingen op de markt gekomen die bescherming bieden tegen aanvallen. In Nederland worden de kluisjes getest door het SKG-IKOB testinstituut.

Na meerdere jaren van productontwikkeling is er eindelijk een SKG** goedgekeurde sleutelkluis op de markt gekomen. Op dit moment is de Puck Keysafe de enige SKG** gecertificeerde sleutelkluis met mechanisch codeslot in Nederland. Deze draagt hiermee ook het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Dit houdt in dat een woning met PKVW zijn keurmerk mag behouden wanneer er gekozen wordt voor deze sleutelkluis. Bij gebruik van ongecertificeerde sleutelkluizen vervalt het PKVW. Deze sleutelkluis wordt geadviseerd door de Politie (PKVW).

150.000 onveilige sleutelkluisjes in omloop

Al sinds 2012 wordt er gewaarschuwd voor een toename in het aantal inbraken via onveilige sleutelkluisjes. In 2014 werd het aantal onveilige sleutelkluisjes in Nederland geschat op zo’n 100.000 tot 150.000 door de Ouderenbond KBO-PCOB.

Begin dit jaar waarschuwde de seniorenorganisatie opnieuw in een uitzending van het consumentenprogramma KASSA. Het aantal inbraken via onveilige sleutelkastjes is in 2017 opnieuw gestegen tot een recordhoogte van zo’n 800 inbraken.

Kassa constateerde op basis van eigen onderzoek dat vele sleutelkluisjes onterecht als veilig worden bestempeld terwijl deze in de praktijk erg gemakkelijk open te breken zijn.

Naar aanleiding van de uitzending beloofde 50PLUS Kamervragen te stellen, maar concrete actie blijft vooralsnog uit. De markt zal zelf actie moeten ondernemen in het verbeteren van de veiligheid in vele huishoudens. De markt zal zelf actie moeten ondernemen in het verbeteren van de veiligheid in vele huishoudens.

Voorkomen van vervelende situaties

De praktijk leert dat ook zorginstellingen zoals ziekenhuizen en verzorgingstehuizen steeds vaker kiezen om kluisjes ter beschikking te stellen op de kamers. Diefstal komt helaas veel voor binnen de zorg. Simpele elektronische (hotel)kluisjes bieden ook hier een extra service voor cliënte en voorkomen vervelende situaties.

Marzan Security levert aan diverse zorgorganisaties in Nederland en België. Indien gewenst ondersteunen wij ook bij het plaatsen van sleutelkluizen. Voor vrijblijvend advies op maat neem contact met ons op.

Nieuws & blog over zorg

Vraag vandaag vrijblijvend advies of een offerte.

Vul het formulier hiernaast in en wij contacteren u binnen de 24u terug met advies of een offerte.

U kunt ons ook bereiken tussen 09u00 – 18u00 via: